POLITYKA PRYWATNOŚCI

Czytelniczko, czytelniku – jesteś dla mnie bardzo ważną osobą, dlatego dbam nie tylko o jakość moich wpisów, ale także o bezpieczeństwo twoich danych osobowych.


Zgodnie z nową ustawą:

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony danych osobowych i ich przetwarzania tzw. RODO (Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych) przedstawiam ci najważniejsze informacje dotyczące tego, jak zarządzam twoimi danymi osobowymi oraz plikami cookies i twoje prawa z tym związane.

§ 1 DEFINICJE


Administrator – osoba zarządzająca stroną oraz chroniąca dane osobowe. W tym przypadku autorka bloga pod adresem www.terazola.pl – Aleksandra Greszczeszyn.

Czytelnik/użytkownik – osoba odwiedzająca bloga i korzystając z niniejszej strony internetowej.

Strona internetowa/blog - http://www.terazola.pl/

Komentarze - opinie czytelników zapisane za pomocą Disqusa.


§ 2 ADMINISTRATOR DANYCH


Administratorem danych osobowych jest autorka niniejszego bloga www.terazola.pl – Aleksandra Greszczeszyn. Kontaktować się w sprawie przetwarzania danych osobowych można pod adresem mailowym: terazolablog@gmail.com 


§ 3 PLIKI COOKIES I MOŻLIWOŚĆ REZYGNACJI Z NICH


Korzystanie z niniejszej strony internetowej wiąże się z obsługą plikow cookies. Na blogu znajdują się własne pliki cookies bloga oraz pliki cookies firm trzecich: Disqusa, Google, Facebooka, YouTube. Pliki cookies pomagają w prawidłowym działaniu strony, ale nie musisz wyrażać zgody na ich wyświetlanie. Musisz zmienić w tym celu ustawienia swojej przeglądarki.

Pliki cookies zbierane są także dla potrzeb statystycznych poprzez narzędzia Google Analytics. Badany jest m.in. średni czas spędzany na stronie, liczba Unikalnych Użytkowników, kraj zamieszkania czytelników czy najczęściej odwiedzane artykuły na blogu. Wszelkie dane są anonimowe i nie mam możliwości identyfikacji danych konkretnych osób. Wykorzystywane w tym celu są pliki cookies firmy Google LLC.


§ 3 GWARANCJA POUFNOŚCI DANYCH


Gwarantuję ci, że twoje dane przekazane mi za pomocą cookies lub też np. jako komentarzna blogu czy w przypadku wygranej w konkursie na blogu będę należycie chronić i zadbam o to, by nie trafiły one w ręce osób do tego niepowołanych.


Jeśli uznasz, że przetwarzanie Twoich danych przeze mnie narusza przepisy RODO masz prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, na zasadach określonych w ustawie z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych.

Masz również prawo do:

  • uzyskania dostępu do treści twoich danych
  • poprawiania, ograniczenia przetwarzania oraz usunięcia twoich danych
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego, jeśli uznasz, że twoje dane są przetwarzane niezgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie ochrony danych
  • prawo do bycia zapomnianym, jeśli dalsze przetwarzanie nie będzie przewidziane przez aktualnie obowiązujące przepisy prawa.

    § 4 KOMENTARZE I FUNKCJE SPOŁECZNOŚCIOWE


Na moim blogu funkcjonuje system komentarzy Disqus. Komentarze czytelników są zapisywane za pomoca internetowej platformy udostępniania komentarzy publicznych, w której użytkownicy logują się tworząc swoje profile. Disus przechowuje dane w postaci adresu IP i adresu e-mail. Zostawiając komentarz na blogu należy zapoznać się z warunkami serwisu Disqus i zaakceptować je. Jest to dobrowolne, a każdy użytkownik jest odpowiedzialny za treść komentarzy, jakie zostawia.

Masz możliwość udostępniania treści z mojego bloga poprzez Facebook, Twitter, Google + oraz e-mail - możesz śledzić i subskrybować moje kanały w mediach społecznościowych takich jak:

W tym celu wykorzystywane są plikii cookies danych firm, a ty dobrowolnie akceptujesz politykę wyżej wymienionych serwisów.

§ 5 KONKURSY NA BLOGU ORAZ A FANPAGE'U NA FACEBOOKU


Organizuję dla moich czytelników konkursy zarówno bezpośrednio na blogu, jak również na facebookowym profilu. Dane niezbędne do wysyłki nagród zbieram, a następnie przekazuję sponsorom lub też wykorzystuję osobiście do przeprowadzenia wysyłki nagród. Po doręczeniu nagród wszystkie dane są przeze mnie usuwane. Nie wykorzystuję ich do innych celów. Biorąc udział w moich konkursach dobrowolnie zgadzasz się na takie wykorzystanie twoich danych osobowych.

§ 6 ZMIANY W POLITYCE PRYWATNOŚCI


Możliwe są zmiany w Polityce prywatności, których będą wymagały zmiany na blogu oraz wymogi prawne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wyraź swoją opinię, podziel się doświadczeniem, zostaw po sobie ślad!

Adbox

@teraz_ola